Evaluatie aanpak woonoverlast Rotterdam verschenen
Een onderzoek naar de aanpak van woonoverlast door gemeente Rotterdam is door het Verwey-Jonker Instituut gepubliceerd. Het instituut meldt over het onderzoek:
In 2009 heeft de gemeente Rotterdam samen met alle partners de krachten gebundeld in het Actieplan Aanpak Woonoverlast. Met dit Actieplan moet ervaren woonoverlast fors worden teruggedrongen en moet elke overlastsituatie binnen drie maanden worden beëindigd. De professionals die zich met het bestrijden van woonoverlast bezighouden, zoals de gemeente, de woningcorporaties, de politie, buurtbemiddeling en lokale zorgnetwerken, beschikken hiertoe over een uitgebreid instrumentarium.
In opdracht van de dienst dS+V van de gemeente Rotterdam heeft het Verwey-Jonker Instituut de resultaten van het tegengaan van woonoverlast over het eerste jaar onderzocht. Dit rapport besteedt aandacht aan drie hoofdthemas: de ervaringen met en de haalbaarheid van de doelstellingen uit het Actieplan, het proces en de werkwijze van de betrokkenen en de effectiviteit en functionaliteit van het instrumentarium.
De onderzoekers besluiten het rapport met tien aanbevelingen om het Actieplan verder te ontwikkelen en het fundament dat er nu ligt te verstevigen
Sinds 2001 worden er steeds bewoners getreiterd door bewoner alhier. Het gaat hier om een man een oud Bouwman stichting patient genaamd J (…) te Rotterdam. Deze man moet weg uit deze buurt voordat er zich wat voordoet. Dit laatste voorval was dat hij een oudere vrouw van ca 70 jaar aanviel in de fietsenstalling. Het waren voorheen 55 + flatjes en er wonen nog div. oudere mensen meest alleen wonende dames. hier bovengenoemde vrouw woont op nr 22 en heeft vandaag ook weer aangifte gedaan bij de Politie Zevenkamp.Daar lig een hele stapel aan dossiers van hem.steeds het zelfde verhaaltje ( we sturen de wijkagent wel langs ) Dit gebeurt nu al jaren zo. Het is te veel om dit nu naar voren te brengen. Hopende dat dit wel eens een keer aanslaat. Hoogachtend A.